Pizza gyorsba'

 2010.01.22. 15:30

Nah kérem, mivel nagyon divatos dolog műsorvezetőként/celebként/bloggerként meg anyámkínjaként recepteket megosztani, én is szípen feltolok ide egyet, hátha benneleszekatévébe'. A receptet én is úgy szedtem valahonnan, de azóta már törölték az írást, szóval most jól megírom ide, hogy lehessen nyálat csorgatni. A lényeg, hogy az egész procedúra max. 1 óra, tehát kb. annyi idő alatt megvan a cucc, mintha rendelnénk, viszont finomabb! Azt nem mondanám, hogy lényegesen olcsóbb is, mert még a leggagyibb budget/coop/gazdaságos termékeknek is megkérik manapság az árát, de hát kérem, az alkotás élménye megfizethetetlen. További szájtépést mellőzve következzen a lényeg:

 

Hozzávalók (2 nagy tepsihez):

- 60 dkg liszt
- egy teáskanál só és cukor
- 1.5 kocka élesztő
- 3,5 dl langyos víz
- 5 evőkanál olívaolaj

Ajánlott feltét:

- sűrített paradicsom
- bazsalikom, oregano
- paradicsom

- lilahagyma

- kolbász, császárszalonna, sonka
- konzerv kukorica
- reszelt sajt ízlés szerint

Elsőként begyújtjuk a sütőt, kb. 200 fokra kell állítani kelesztéshez és sütéshez. Ezután a fenti sorrendben összekeverjük egy tálban a hozzá- valókat, és alaposan összegyúrjuk a matériát. Ha ragad, egy kis liszttel javítjuk, de csak óvatosan, mert a sok liszt miatt meg nehezebben áll össze. Ezután 10 percet pihentetjük a sütő nyitott ajtaján, mikor szépen megduzzadt a tészta, megfelezzük a cuccost. Egyik fele megy a kilisztezett/olajozott tepsibe, a másik részét a hűtőbe tesszük, ha nem akarjuk egyből felhasználni (2-3 napig eláll).

A tepsiben ízlés szerint 5-10 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és 10 percre berakjuk a 200 fokos sütőbe elősütés céljából. Amíg sül, előkészítjük a feltéteket, mosogatunk, sörözünk, ilyesmi. Ajánlott a kencét előre összekeverni egy kis tálkában, a paradicsomszószt némi oreganóval, bazsalikommal, sóval és cukorral összemixeljük szájízünknek megfelelően. Mikor a sütőben a tészta már kicsit megduzzadt és elkezdett kérgesedni (nem szabad megvárni, hogy elkezdjen barnulni a külseje elősütés alatt), kiszedjük, majd rázúdítjuk a feltéteket. A szósszal egyenletesen, nem túl vastagon bekenjük, de a legszélére ne nagyon jusson, mert az a rész könnyen megég. Ezután jöhetnek rá a szilárd feltétek ízlés szerinti sorrendben, érdemes a paradicsomot és a sajtot hagyni a legvégére. Továbbra is kb. 200 fokon úgy 20 perc alatt megsül a tészta a középső rácson. A legjobb eredményt elektromos vagy légkeveréses sütővel lehet elérni, gázsütőnél ügyelni kell, hogy ne keményedjen meg nagyon a tészta.

 

Jó étvágyat!

Címkék: recept pizza sütés gyorsan

A bejegyzés trackback címe:

https://kakikombo.blog.hu/api/trackback/id/tr831692919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelíd hangorkán 2010.01.22. 19:30:24

Jó kis pizzázások... Esküszöm étvágyam van. :))))

Saabó Lali 2010.01.22. 20:26:29

Ez nagyon baba! Majd elkészítem én is.
süti beállítások módosítása