Nah kérem, mivel nagyon divatos dolog műsorvezetőként/celebként/bloggerként meg anyámkínjaként recepteket megosztani, én is szípen feltolok ide egyet, hátha benneleszekatévébe'. A receptet én is úgy szedtem valahonnan, de azóta már törölték az írást, szóval most jól megírom ide, hogy lehessen nyálat csorgatni. A lényeg, hogy az egész procedúra max. 1 óra, tehát kb. annyi idő alatt megvan a cucc, mintha rendelnénk, viszont finomabb! Azt nem mondanám, hogy lényegesen olcsóbb is, mert még a leggagyibb budget/coop/gazdaságos termékeknek is megkérik manapság az árát, de hát kérem, az alkotás élménye megfizethetetlen. További szájtépést mellőzve következzen a lényeg:
Hozzávalók (2 nagy tepsihez):
- 60 dkg liszt
- egy teáskanál só és cukor
- 1.5 kocka élesztő
- 3,5 dl langyos víz
- 5 evőkanál olívaolaj
Ajánlott feltét:
- sűrített paradicsom
- bazsalikom, oregano
- paradicsom
- lilahagyma
- kolbász, császárszalonna, sonka
- konzerv kukorica
- reszelt sajt ízlés szerint
Elsőként begyújtjuk a sütőt, kb. 200 fokra kell állítani kelesztéshez és sütéshez. Ezután a fenti sorrendben összekeverjük egy tálban a hozzá- valókat, és alaposan összegyúrjuk a matériát. Ha ragad, egy kis liszttel javítjuk, de csak óvatosan, mert a sok liszt miatt meg nehezebben áll össze. Ezután 10 percet pihentetjük a sütő nyitott ajtaján, mikor szépen megduzzadt a tészta, megfelezzük a cuccost. Egyik fele megy a kilisztezett/olajozott tepsibe, a másik részét a hűtőbe tesszük, ha nem akarjuk egyből felhasználni (2-3 napig eláll).
A tepsiben ízlés szerint 5-
Jó étvágyat!