Kedves gyermekim, úgy gondoltam, hogy a nagy kómás ébredés után csak megírom én azt a posztot, amit tegnap pedzegettem (meg peccsdzsem). Tekintve, hogy közel 40 könyvjelzőt mentettem le a kutakodás közben, és ezek többségéről mindenképpen meg kell emlékezni, így három részletben tervezem a memoárokat feleleveníteni. Tehát vágjunk bele, első 10-es adagként a személyes kedvenceim következnek azokból a magyar hangfelvételekből és videókból, melyek főleg az internetnek köszönhetően tettek szert ismertségre, s bizonyos körökben új kifejezéseket és szófordulatokat honosítottak meg.

 

Kutyámajom

Ez az ópusz egy reggeli rádióműsorban esett meg, elkövetője Nacsa Olivér. Akkora sikere lett, hogy azonnal fel is került az internetre, egy lelkes őrült még videót is faragott alá. Kulcsszót nehéz lenne kiemelni, ez így egy egységes valami, ahogy van.

 

Dallas paródia

Nem egy mai produktum, a minőségből és az igénytelen Persil reklámból látható, hogy még VHS kazettával variáltak az alkotók. Ez a videó eleinte másolt CD-ken terjedt az arra fogékony körökben, és később jelent meg az interneten is. Főbb kifejezések az örökkévalóságnak: sírni fogsz gecó, szarok a farmra bazmeg.

 

Ferike, mit ittál?

Kiváló másnapos rendezői teljesítmény, a kora reggeli lábadozás csöndes hangulatát tökéletesen átadja a videó. Teszkós virsli, mustár, Gizmo az upileum parkban, meg egy részeg ember, aki semmit nem ivott. :) Felmerül a gyanú, hogy bújtatott Globus reklám, hiszen hogy lehet valaki részeg, ha nem is ivott?

 

Ginóék

Pár magvas gondolat a szórakozásról, ünneplésről, biztonsági szervezetről, köcsögökről, rossz emberekről, bűnösökről, szeretetről, békéről, veszedelemről, inflációról. Mindenki egyért, egy mindenkiért! És mindez persze rendkívül autentikus előadásban.

 

Hupákolás

Érzékeny lelkűek ne hallgassák végig, elég alpári a stílus. Mint kiderül, jelen kontextusban a hupákolás zajongást jelent, de a "köznyelvben" a szó inkább a semmittevés szinonímája lett. Szintén egy olyan felvétel, ami még az internet széleskörű elterjedése előtt kezdett hódító útjába. Tudatlanoknak (mert vannak ám...) kötelező a szó begyakorlása egy kiadós káromkodás alkalmával.

 

Kálmán bácsi

Róla nem tudni semmit, hogy kicsoda, honnan jött, miről beszél, és legfőképpen: nehéz kideríteni, hogy a féloldalasan álló kétszínű szemüveg szándékos dizájnelem-e, vagy mi? (Azért a ruházat és a frizura is ott van a szeren.) Még mindig nem vágom, hogy akkor a Giorgína meg a Szajkó Kati közül ki kurvult meg, és ki tördelt be kacókat...

 

Meteorológus Mihály

Ismét egy régi gyöngyszem, a leírás szerint 97-ben készült, de az biztos, hogy ez a mű is inkább mechanikus úton kezdett terjedni. Külön öröm ilyen ismeretterjesztő videót nézni, sosem vágtam, hogy a sok kriksz-kraksz mit is akar jelenteni a képernyőn. Oláh felhők, vonalak, kis köralak, betonozás, öntözés, van itt magyarázat.

 

Mi folyik itt Gyöngyösön?

Ez a kulcsmondat, minden más csak sallang. Nem derül ki egyértelműen, hogy a kiutalás, az ínszalag szakadás, a dongaláb, a kis lyuk, a temető, vagy mi okozza a lelki felzaklatottságot, de kit érdekel. Mi folyik ott Gyöngyösön???

 

Mi újság van a tóparton, tópartokon?

Egy újabb kérdés, amire valószínűleg sosem fogunk választ kapni. Kiváló tanvideó politikusok számára, hogyan kell magabiztosan és szimpatikusan nyilatkozni a semmiről:

"Nyilvánvaló ugye, azért a messzeségből jött, hogy, ki, hogyan, hogyan, merre, meddig? Szzzhhhh. Mivel... igaz, hogy tél van, de most már reméljük elmúlik, és a tavasz azér' a, a, egymásnak a AGYTEKERVÉNYÉNEK A FÖLVILÁGOSÍTÁSA egy kicsit, hogy, mik, mit, mivel lehet még, meg mit érdemes, meg hogyan, biztos, hogy sok ilyenre sor kerül majd."

 

Há' itt a kert

Ennyi, így kell bemutatni lakókörnyezetünket. 

 

Ennyi lett volna az első rész a válogatásból, holnap jön a következő adag. :)

Címkék: internet dallas videó paródia szubkultúra gino kert kálmán bácsi gyöngyös mihály meteorológus ferike kutyámajom hangfelvétel tópart hupákolás

A bejegyzés trackback címe:

https://kakikombo.blog.hu/api/trackback/id/tr901662928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stifflerpistapéter 2010.01.11. 08:54:47

Én lájkolom ezt a posztot :)

Stifflerpistapéter 2010.01.11. 09:08:19

Én lábollak is titeket... ÁJ LÁB JÚ!

Szelíd hangorkán 2010.01.11. 09:20:39

Kálmán bácsi úgy néz ki, mint aki a Golfot szokta szerelni. :D
Jut eszembe... Bojler Gyulát is felvetted a listádra, ugye?

Ábibébi (törölt) · http://kakikombo.blog.hu/ 2010.01.11. 09:22:50

@Szelíd hangorkán: Na igen, van egy kis közös bennük a 6ó-val. :D Gyuluska természetesen várólistás, a második menetben következik. :)
süti beállítások módosítása