Miféle...?

 2009.12.24. 13:50

 

Miféle állat az, aki december 24-én feltöri más autóját? Nem, nem ember, egy állat, egy társadalomból kivetni való szar alak az, aki ilyet csinál. Milyen eltorzult személyiség kell ahhoz, hogy a szeretet ünnepén valaki azon dolgozzon, hogy másokat megkárosítson? Én remélem, nagyon őszintén remélem, hogy eljön még az az időszak, amikor az emberiség egységként fogja magából kivetni az ilyen semmirekellő szarháziakat, és súlyosan, nagyon súlyosan fogja megbüntetni az ilyen bűnözőket.

 

Kapja be az unió, kapja be az ombudsman, az emberi jogok lófasza, szóval az összes kétszínű, álszent barom kapja be tövig, akik valaha is védik az ilyen szennyet. Nem, ezeknek nincsenek jogaik, ezekért kár minden védő szó, ezek sosem lesznek a társadalom hasznos tagjai. Az ilyenek nem érdemelnek mást, mint kézlevágást. Igen, ilyen radikális módszerek kellenének, mert másképp az ilyen semmirekellő társadalom piócái soha nem fognak eltűnni. Súlyos, nagyon súlyos (ha úgy tetszik: aránytalan) büntetések kellenének ahhoz, hogy ezek a csótányok eltűnjenek. Kibaszott beteg társadalomban élünk, és a vége mindig az, hogy a becsületes, tisztességes emberek szopnak. Mert szopatják őket, még azok is, akik értük lennének. Egy mindent elsöprő, tisztító tűz kéne ide, mint a hulladékégetőben.

 

És én kérek elnézést a szenny alakok miatt, de ezt el kellett mondani, mert vannak dolgok, amik kiverik a biztosítékot. Még akkor is, ha karácsony van, mert tönkreteszi az emberek örömét. Rendet kellene itt teremteni, lassan már én is azt mondom, hogy rendkívül radikálisan...

A bejegyzés trackback címe:

https://kakikombo.blog.hu/api/trackback/id/tr261620577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelíd hangorkán 2009.12.24. 14:42:00

Sajnálom és ne haragudj, hogy tönkretettem az ünnepedet. Nem akartam, csak annyira fel voltam indulva, hogy muszáj volt valakivel megosztani. Nyugodj meg, nagy baj nem történt, az autóban (szerencsére) nem tettek kárt. Csak kiszedték a rédiót... És voltak olyan rendik, hogy vissza is zárták a kocsit, egyem meg a kis galamblelküket...
Az igazi szopás majd a rendőrségen lesz, ha a 107 tájékoztatása után még lesz kedvem ahhoz, hogy ott töltsem az ünnepeket bűnügyi szakértőre várva...
Na mindegy, ilyen az élet, az Úr adta, az Úr elvette.
Az árát meg költsék gyógyszerre.

Ábibébi (törölt) · http://kakikombo.blog.hu/ 2009.12.24. 14:50:44

@Szelíd hangorkán: Nem tetted tönkre, inkább a tiédet tették tönkre. Én inkább azon húztam fel magam. Meg tudod, hogy az autóval kapcsolatos dolgok mindig különösen érzékenyen érintenek. Aztán hirtelen ki is tört belőlem, hogy elegem van ebből a lófaszjóska társadalomból, a sok szarházi köcsögből, akik tönkreteszik mások életét. Kívánok a tolvajoknak szenvedésben gazdag, nyomorúságos újévet...!

Szelíd hangorkán 2009.12.24. 15:40:13

Azon gondolkodtam, hogy ha feljelentést teszek, könnyen vádlottá léphetek elő. Ugyanis elvitték a pendrive-ot is, ami olyan zenéket tartalmazott, amikért nem feltétlenül adtam ki pénzt. :)))
Mindegy, Karácsony van, ez azt jelenti, hogy fürödni kell, úgyhogy így is teszek. :D Aztán arcot rajzolok magamnak, és várom a kis Jézust, hátha visszahozza a rádiómat! :)

Saabó Lali 2009.12.24. 21:33:36

Hogy az a k... Hogy lehet, valaki ilyen a@szopó, hogy így tegye tropára valaki Karácsonyát. Drákói szigor kell ide! És egye értek vele, lenyesni a kezét, de utána nuku segély szegénynek. Aki ilyet szerintem kilépett a demokrácia kereteiből, így nem vonatkoznak rá szabályok.
Linda, részvétem a géped miatt. Remélem nem árnyékolja annyira be az ünneped. És ezért még Békés Áldott karácsonyod lesz.

Szelíd hangorkán 2009.12.24. 22:18:37

Szia Lali! Köszi az együttérzést. :) Igazából hálát adtam a Jóistennek, hogy nem okoztak nagyobb kárt. Mert autórádió nélkül megvagyok, de ha betörték volna az ablakot, mert mondjuk nem tudják kinyitni, akkor asszem tényleg tönkrevágták volna a Karácsonyomat. A Golfot csak az nem nyitja ki, aki nem akarja. Riasztó nincs benne, csak simán kulccsal nyitom-zárom, szerintem egy dróttal még én is ki tudnám nyitni. Csináltam már ilyet, amikor a barátnőm Marutijába véletlenül bezáródott a kulcs, nem kellett hozzá 10 perc.
De nem hittem el, hogy ez velem is megtörténhet, kellett egy perc, mire felfogtam, hogy megloptak. Addig azzal magyaráztam a helyzetet, hogy biztos apám kiszedte valamiért, de leesett, hogy odafele úton végig hallgattam pendrive-ról a zenéket. :)
Ráadásul az egész nem a nyóckerben történt, hanem az előkelő XII. kerületben, a Normafánál, kisgyermekes értelmiségi családok kedvelt kirándulóhelyénél. Frankó. :) A rendőrség meg... hagyjuk. Kedves és készséges volt az ügyeletes a 107-en, de azt szerette volna, ha ott maradok ahol vagyok, és majd ő küld egy járőrt, aki felveszi a jegyzőkönyvet, és majd ő hív egy bűnügyi technikust, hogy rögzítse a nyomokat... Szerintem még most is ott lennék.
Előkotrom apám sufnijából a gyári "mezítlábas" 18 éves rádiót, legfeljebb azt visszarakom. De azt megtanultam ebből az esetből, hogy drága magnót nem érdemes venni, amíg ilyen könnyen ki lehet nyitni az autót. 28.000 Ft volt a tanulópénz. :)
A Karácsony meg jó volt, nem árnyékolta be az eset. Sőt, örülök, mert a következő Karácsonyig bőven el vagyok látva olvasnivalóval. :)
Remélem a Te Karácsonyod is jól telt (és még nincs is vége)!

Saabó Lali 2009.12.24. 23:17:57

@Szelíd hangorkán: Egy kérdés: Milyen nevet kapott a keresztségben a rettenthetetlen gépezet? Remél a későbbiekben nem lesz ehhez hasonló ested. Amit tudnák ajánlani, hogy egy rejtett kapcsolót iktassál be a gyújtásba, így megnehezítve a tolvaj dolgát. nehogy egy ilyen ganaj dolog miatt essen kútba a 400000 megszemlélése.

Szelíd hangorkán 2009.12.24. 23:33:54

Nevet még nem adtam neki. :) Abban biztos vagyok, hogy férfi. :D Egy Golf mondjuk nem is lehet nő, szerintem...
Adnál részletes műszaki leírást a kapcsolóhoz? :))) Nem mintha attól jobban tudnám, hogy kellene csinálni...
Azért csak nem vinnék el az egész járgányt... Öreg már, sokat nem ér, alkatrészenként sem. Ugye? :S

Saabó Lali 2009.12.25. 00:46:21

@Szelíd hangorkán: Kissé szomorú lesz a kezdés. Abból kell kiindulni, hogy feltörhetetlen autó nincs. A szokásos riasztókat meg ismerik, egyedi kell legyen. Egy eldugott kapcsoló nagyon sokat tud segíteni. Az egyik önindító kábelt kell megvágni, és egy kapcsolót beiktatni, amit minden ki és beszálláskor kapcsolni kell. Lényeg, hogy lehetőleg olyan helyen legyen, ahol nem gondolnak rá. Egy rabló kb. 5 percig szórakozik a géppel, utána már nagy rizikó. Nem nagy kunszt a dolog. Tanács: a kapcsoló ne kis vacak legyen, mert nagy az ármarerősség, és végén kigyullad az autó. És a neve nem Főnix, így nem fog hamvaiból ujjá éledni.

Ábibébi (törölt) · http://kakikombo.blog.hu/ 2009.12.25. 07:17:20

@Inuit: Egyik ismerősöm zárspecialista, s ennek megfelelően az ilyen autófeltöréses és eltulajdonításos dolgokra is van némi rálátása. Szerinte az egyetlen biztos védelem a lábon való eltulajdonítás ellen, ha van egy olyan védelmi rendszered, amit kizárólag te ismersz, és úgy van megtrükközve a rendszer több ponton is, hogy ne legyen érdemes szórakozni a géppel. Ahogy mesélte, a profik igen durván nyomják a történetet, a gyári mechanikus- és elektromos védelmi rendszereket mindig kiismerik.

Persze ilyenkor is ott a lehetőség, hogy eltrélerezik a gépet, de ez mondjuk igazán nagy értékű autóknál reális veszély.

A feltörés ellen a védelem az lehet, hogy ledugózod a zárakat és távirányítóssá teszed, ablakokat lefóliázod, ezekkel megszenvedni nem igazán fognak az egyszeri suhancok. Ha profik, ezen is át tudnak jutni, de ők akkor már az egész autót akarják, bár akkor már sokat kell szöszölni.

Ilyen régi autóknál tényleg jó ötlet az általad említett rejtett kapcsoló, aki alkatrésznek el akar vinni egy ilyen autót (mert másként értékesíteni úgysem tudná), az nem fog kockáztatni hosszan. Kár, hogy egy régi autóba bejutni gyerekjáték, ha másképp nem, hát bezúzzák az ablakot.

Amúgy a legpoénabb lopásvédelem szerintem egy gyorsrögzítős levehető kormány. :)

Szelíd hangorkán 2009.12.25. 10:11:36

Istenben bízom és szárazon tartom a puskaport. :)

Saabó Lali 2009.12.25. 16:35:38

@Ábibébi: Én hirtelen arra gondoltam, hogy akár úgy is megoldható, ha nem fullextrás a kocsi, akkor úgyis van hely a kapcsolóknál, és extra kapcsolóját felhasználni megszakítónak. Esetleg még egy kapcsoló, de persze mindezt egyedien. A Nissanunknál is gondolkoztam ezen.
@Szelíd hangorkán: Kezdek félni tőled! Ha van puskapor, ott akad még golyó, meg flinta. Már tudom, hogy kivel nem szabad cicózni. Mondjuk megnéztem volna ahogy seggbelövöd a tolvajt.

Szelíd hangorkán 2009.12.25. 20:41:40

@Inuit: Cicózni nem lehet velem, de félni nem kell tőlem. :D Ábel, mondd meg, kell tőlem félni?
A jelmondat pedig Oliver Cromwelltől származik, aki a jelek szerint igen bölcs ember volt...

Szelíd hangorkán 2010.01.03. 22:51:49

Ünnepélyes nap ez a mai! Felfedeztem, hogy jutottak be az autóba. :D Megfúrták a zárat, csak én nem vettem észre. :D (Az anyósülés felől, amit nem használok, mert kényelmesebb a másik oldalról beszállni a vezető pozícióba...)
süti beállítások módosítása